Skip to main content


  Ny viden om psykiatri fra Medicinsk Tidsskrift   

Gratis tilbud om internetpsykiatri

Behandling via internet og i eget hjem. Sådan lyder et nyt tilbud til alle danskere, der lider af angst eller depression.

Det er gode erfaringer med internetpsykiatri fra Region Syddanmark, som har fået Danske Regioner til at beslutte, at behandlingstilbuddet skal udbredes til hele landet. Foreløbig til og med 2019.

Behandlingsformen er udviklet i Region Syddanmark, der har drevet Internetpsykiatrien siden 2015. Og erfaringerne herfra viser en generelt høj tilfredshed blandt patienterne, lige som undersøgelser viser, at patienter med angstlidelser eller let og moderat depression oplever god effekt af internetbaseret behandling.

Regionsrådsformand Stephanie Lose fra Region Syddanmark mener, at tilbuddet appellerer til en målgruppe, der ellers ikke ville få hjælp:

”Internetpsykiatrien er et godt supplement til de eksisterende tilbud, og fordi det er så fleksibelt og let tilgængeligt, kan det måske hjælpe nogle af de borgere, der normalt ikke ville opsøge professionel hjælp.”

Gratis og nemt

Det nye landsdækkende tilbud omfatter behandling af panikangst, socialfobi, enkeltfobier og let til moderat depression og baserer sig på kognitiv adfærdsterapi.

På hjemmesiden www.internetpsykiatrien.dk kan borgeren udfylde et spørgeskema, som bliver gennemgået af psykologer i Internetpsykiatrien. Hvis psykologerne vurderer, at den enkelte vil have gavn af tilbuddet, påbegyndes behandlingen med en videosamtale med en psykolog. Selve behandlingen foregår i et computerprogram, hvor borgeren skal igennem en række behandlingstrin med tilhørende daglige øvelser.

Under hele forløbet bliver borgeren fulgt skriftligt af den samme psykolog, som vedkommende talte med i den indledende videosamtale. Behandlingen varer typisk 10-12 uger og afsluttes med endnu en videosamtale.

Behandling i Internetpsykiatrien er gratis, og drives af Telepsykiatrisk Center i Region Syddanmark.