Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forbruget af morfin går amok

Op imod en halv million danskere fik i 2013 udskrevet mindst en recept på stærke smertestillende lægemidler.

Det er først og fremmest de praktiserende læger, der udskriver morfin og morfinlignende præparater. Tal fra Statens Serum Institut viser, at der er tale om en stigning på 43 procent siden 2000.

Tre førende smerteeksperter, som Politiken har talt med, kritiserer Sundhedsstyrelsen for ikke at gøre noget ved det store forbrug blandt danskerne.

En endnu ikke offentliggjort undersøgelse, som smerteprofessor og overlæge på Palliativ Forskningsenhed på Rigshospitalet, Per Sjøgren, står bag, viser, at mere en fem procent af alle danskere i 2013 regelmæssigt tog morfinpræparater.

Han mener, at det store forbrug burde få Sundhedsstyrelsen til at iværksætte en radikal indsats. Men styrelsen har intet gjort, siger både Per Sjøgren og flere andre førende specialister til Politiken.

Læs mere på politiken,dk

Tags: morfin, smerter

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter