Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forbruget af morfin går amok

Op imod en halv million danskere fik i 2013 udskrevet mindst en recept på stærke smertestillende lægemidler.

Det er først og fremmest de praktiserende læger, der udskriver morfin og morfinlignende præparater. Tal fra Statens Serum Institut viser, at der er tale om en stigning på 43 procent siden 2000.

Tre førende smerteeksperter, som Politiken har talt med, kritiserer Sundhedsstyrelsen for ikke at gøre noget ved det store forbrug blandt danskerne.

En endnu ikke offentliggjort undersøgelse, som smerteprofessor og overlæge på Palliativ Forskningsenhed på Rigshospitalet, Per Sjøgren, står bag, viser, at mere en fem procent af alle danskere i 2013 regelmæssigt tog morfinpræparater.

Han mener, at det store forbrug burde få Sundhedsstyrelsen til at iværksætte en radikal indsats. Men styrelsen har intet gjort, siger både Per Sjøgren og flere andre førende specialister til Politiken.

Læs mere på politiken,dk

Tags: morfin, smerter

GINA laver online astma-akademi

Som noget nyt har Global Initiative for Asthma (GINA) lanceret et online undervisningsunivers GINA ACADEMY for læger, sygeplejersker, farmaceuter og andet sundhedspersonel, som vil lære mere om at behandle astma med afsæt i GINAs guidelines.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter