Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Multiple allergen SCIT-behandling halverer astma-symptomer

Behandling med multiple allergen subcutan immunterapi (SCIT) er en succes hos de fleste, men kikser også hos mange.

Det viser en ny undersøgelse, hvor forskere fra Stanford University i Stanford, Californien, har testet multi-allergen SCIT på 63 frivillige deltagere med enten astma eller høfeber.

Deltagerne havde en gennemsnitalder på 33,5 år og var hovedsageligt kvinder (67 procent) og blev fulgt i 5 år.

Multiple-allergen subcutan immunterapi (SCIT) med 15 allergener var forbundet med et signifikant fald i astmasymptomer, men patienternes respons var ikke-lineær, hvilket tyder på, at miljø- eller andre faktorer påvirkede behandlingen, fortalte forskerne på det nyligt afholdte årsmøde for American Academy of Allergy, Asthma & Immunology (AAAAI) i Los Angeles.

Behandlingen var forbundet med en 50 procent reduktion af astmasymptomer, fortæller dr. Efren Rael, der tilføjer, at selv om allergenimmunterapi har vist sig at være effektiv i behandlingen af ​​allergisk astma, har få studier undersøgt virkningerne af multiple allergen subcutan immunterapi.

Forskerne brugte Asthma Control Questionnaire (ACQ) til at måle patienternes respons, hvor den gennemsnitlige score for gruppen ved studiets påbegyndelse var 1,02. Efter 3,5 år var deltagernes ACQ score gennemsnitligt reduceret med  50 procent.

Selv om undersøgelsen viste, at multi-allergen SCIT havde effekt, bemærkede forskerne, at en del af deltagerne ikke reagerede på behandlingen. Og hos mange af dem, behandlingen virkede på, var der perioder under behandlingen, hvor de ikke reagerede.

"Samlet set var tendensen, at reaktionen var god, men hos visse patienter var resultaterne forvirrende," fortæller han ifølge MedPage Today.

Ligesom miljømæssige påvirkninger og patienters fænotyper har vist sig at påvirke respons på immunterapi mod fødevareallergi, kan det også påvirke reaktioner på immunterapi mod allergi og astma.

Allergi | apr 26, 2016

Blokering af signalmolekule kan hjælpe astmatikere

Astmatikere kan få reduceret mængden af slim, hævelser og vejrtrækningsproblemer ved at…

"Vi så forskellige responsmåder, der tyder på, at patienters fænotyper kan være ekstremt vigtige for reaktionsmønstre," siger han.

"Vi ved, at overholdelse af immunterapi er dårlig, og det kan være, fordi patienter føler, at behandlingen ikke fungerer," siger han.

"Vore patienter viste en masse udsving under behandlingen, med nogle perioder med forbedringer og andre perioder uden nævneværdig forbedring."

GINA laver online astma-akademi

Som noget nyt har Global Initiative for Asthma (GINA) lanceret et online undervisningsunivers GINA ACADEMY for læger, sygeplejersker, farmaceuter og andet sundhedspersonel, som vil lære mere om at behandle astma med afsæt i GINAs guidelines.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter