Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Multiple allergen SCIT-behandling halverer astma-symptomer

Behandling med multiple allergen subcutan immunterapi (SCIT) er en succes hos de fleste, men kikser også hos mange.

Det viser en ny undersøgelse, hvor forskere fra Stanford University i Stanford, Californien, har testet multi-allergen SCIT på 63 frivillige deltagere med enten astma eller høfeber.

Deltagerne havde en gennemsnitalder på 33,5 år og var hovedsageligt kvinder (67 procent) og blev fulgt i 5 år.

Multiple-allergen subcutan immunterapi (SCIT) med 15 allergener var forbundet med et signifikant fald i astmasymptomer, men patienternes respons var ikke-lineær, hvilket tyder på, at miljø- eller andre faktorer påvirkede behandlingen, fortalte forskerne på det nyligt afholdte årsmøde for American Academy of Allergy, Asthma & Immunology (AAAAI) i Los Angeles.

Behandlingen var forbundet med en 50 procent reduktion af astmasymptomer, fortæller dr. Efren Rael, der tilføjer, at selv om allergenimmunterapi har vist sig at være effektiv i behandlingen af ​​allergisk astma, har få studier undersøgt virkningerne af multiple allergen subcutan immunterapi.

Forskerne brugte Asthma Control Questionnaire (ACQ) til at måle patienternes respons, hvor den gennemsnitlige score for gruppen ved studiets påbegyndelse var 1,02. Efter 3,5 år var deltagernes ACQ score gennemsnitligt reduceret med  50 procent.

Selv om undersøgelsen viste, at multi-allergen SCIT havde effekt, bemærkede forskerne, at en del af deltagerne ikke reagerede på behandlingen. Og hos mange af dem, behandlingen virkede på, var der perioder under behandlingen, hvor de ikke reagerede.

"Samlet set var tendensen, at reaktionen var god, men hos visse patienter var resultaterne forvirrende," fortæller han ifølge MedPage Today.

Ligesom miljømæssige påvirkninger og patienters fænotyper har vist sig at påvirke respons på immunterapi mod fødevareallergi, kan det også påvirke reaktioner på immunterapi mod allergi og astma.

Allergi | feb 15, 2016

Fase III data for allergivaccine publiceres i førende tidsskrift

For første gang fremlægges analysen af data, fra fase III-studiet af allergivaccinen…

"Vi så forskellige responsmåder, der tyder på, at patienters fænotyper kan være ekstremt vigtige for reaktionsmønstre," siger han.

"Vi ved, at overholdelse af immunterapi er dårlig, og det kan være, fordi patienter føler, at behandlingen ikke fungerer," siger han.

"Vore patienter viste en masse udsving under behandlingen, med nogle perioder med forbedringer og andre perioder uden nævneværdig forbedring."

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter