Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Novos Rybelsus tæt på godkendelse i EU

Rybelsus, der er Novo Nordisk orale version af semaglutid, er blevet anbefalet af EUs udvalg for human medicin, CHMP, mod utilstrækkelig kontrolleret type 2-diabetes.

Det revolutionerende middel ser dermed ud til at blive godkendt som den første og eneste tabletbehandling til voksne, der har behov for en bedre glykæmiske kontrol.

Novo Nordisk forventer, at Rybelsus bliver godkendt af Europa-Kommissionen i begyndelsen af ​​andet kvartal i 2020.

”Vi er meget begejstrede for den positive anbefaling af Rybelsus, da det er den første og eneste GLP-1 i en tablet, og vi mener, at det har potentiale til at sætte en ny standard til behandling af type 2-diabetes i EU," siger Novos koncerndirektør for forskning og udvikling Mads Krogsgaard Thomsen.

"En høj andel af mennesker med type 2-diabetes opnår ikke målet for blodsukkerniveauet, hvilket understreger behovet for nye og mere effektive løsninger for bedre at håndtere deres sygdom."

CHMP anbefaler, at Rybelsus angives som monoterapi, når metformin betragtes som uegnet samt i kombination med andre lægemidler til behandling af type 2-diabetes. Der henvises også til resultater fra kliniske forsøg med hensyn til kombination med andre diabetesmidler, effekter på glykæmisk kontrol, hjerte-kar-hændelser og de undersøgte populationer.

Rybelsus (oral semaglutid) er en analog af det naturligt forekommende hormon GLP-1, og det er verdens første og eneste GLP-1 i en tablet. Rybelsus er godkendt i USA, og det er indikeret som et supplement til diæt og motion for at forbedre den glykæmiske kontrol hos voksne med type 2-diabetes. Det administreres en gang dagligt og er godkendt til brug i to terapeutiske doser, syv mg og 14 mg i USA.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter