Hvorfor må vaccinerne koste mens diabetes-patienter må nøjes

Endokrinologisk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

EMA giver positivt nik til Sanofis biosimilære insulin

Sanofi er godt på vej til at give Novo Nordisk kamp til stregen med nyt biosimilær insulin aspart.

Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP), der hører under EMA, anbefaler i en ny positiv meningstilkendegivelse, at det første biosimilære insulin aspart-produkt, bliver godkendt til EU-markedsføringstilladelse.

Hvis det godkendes, vil produktet konkurrere med Novo Nordisks diabetesmedicin Novorapid/NovoLog.

EMA vil nu evaluere yderligere og give sin endelige dom i løbet af de kommende par måneder.

Insulin aspart Sanofi vil være tilgængelig som en injektionsvæske, opløsning (100 enheder/ml). Det aktive stof i 'Insulin aspart Sanofi' er insulin aspart, en hurtigvirkende insulinanalog, der absorberes hurtigere af kroppen og derfor kan virke hurtigere end humant insulin.

Erstatningsinsulin fungerer på samme måde som naturligt produceret insulin. Det fungerer ved at lette optagelsen af glukose i skeletmuskulatur og fedtvæv og ved at hæmme glukoseoutput fra leveren, skriver EMA.

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo