Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | BetingelserHurtig diagnose af brystsmerter forbedrer ikke dødelighed

ESC: Udskrivning af patienter med mistanke om akut koronarsyndrom under en 0/1 times højfølsomheds-hjertetroponin T (hs-cTnT)-protokol er sikker.

Det viser resultater fra RAPID-TnT-forsøget, der tirsdag eftermiddag blev præsenteret på den europæiske hjertekongres, ESC 2019, i Paris - samtidig med at de blev offentliggjort i Circulation.

Forsøget fandt også, at der er behov for bedre strategier for at optimere resultaterne hos patienter, der nyligt er diagnosticeret med beskedne troponinforhøjelser.

Patienter med brystsmerter er traditionelt forblevet på skadestuen i længere perioder, indtil det blev vurderet, at det var sikkert at sende dem hjem. For at fremskynde beslutningen om sikker udskrivning eller hurtig behandling anbefaler ESC-retningslinjer en 0/1-times hs-cTnT-protokol for patienter med mistanke om non-ST-segment forhøjet hjerteinfarkt (NSTEMI). 0/1-time henviser til tiden fra den første blodprøve til den anden - en time efter. NSTEMI kan udelukkes, hvis hs-cTnT-koncentrationen er meget lav.

NSTEMI kan også udelukkes, hvis baseline-niveauer er lave, og der ikke er nogen stigning inden for en time.

Patienter har stor sandsynlighed for NSTEMI, hvis hs-cTnT-koncentrationen ved baseline mindst er moderat forhøjet eller hs-cTnT-koncentrationer viser en klar stigning inden for den første time.

Tidligere beviser for denne strategi er baseret på observationsstudier, men RAPID-TnT-forsøget har undersøgt sikkerheden og den kliniske effektivitet af en 0/1-times protokol af troponin T rapporteret til høje følsomhedsniveauer versus den sædvanlige praksis med hjertetroponin-test rapporteret til tidligere følsomhedsniveauer ved 0,3 og potentielt seks timer i et randomiseret forsøg, der er integreret i behandling af patienter med mistanke om akut koronarsyndrom.

I alt 3.288 patienter med mistanke om akut koronarsyndrom blev tilfældigt tildelt den ifølge retningslinjerne anbefalede 0/1-times hs-cTnT-protokol eller 0/3-timers troponin-protokollen. Det primære sammensatte slutpunkt var død af alle årsager og ny/tilbagevendende hjerteinfarkt inden for 30 dage efter randomisering. 0/1-timers hs-cTnT-protokollen var ikke-underordnet med hensyn til det primære endepunkt for død eller hjerteinfarkt efter 30 dage.

0/1-timers strategien var forbundet med færre efterfølgende stresstests men til gengæld flere angiografi og revaskularisering.

Sammenlignet med 0/3-timers-armen blev patienter i 0/1-timers-armen signifikant mindre sjældnere indlagt (45,5 procent versus 33,2 procent) og havde en markant kortere indlæggelseslængde (5,6 versus 4,6 timer).

"Brug af en 0/1-times protokol til udskrivning er sikker, da patienter, der modtog en udelukkelses-anbefaling, havde en lav grad af events efter 30 dage (mindre end en procent)," siger undersøgelsens chefforsker professor Derek Chew fra Flinders University, Adelaide, Australien.

"Hos patienter, der blev anbefalet til yderligere observation (eventuelt blød koronar syndrom), var der flere undersøgelser og revaskularisering forbundet med mere akut myokardisk skade eller hjerteinfarkt relateret til disse procedurer.

Med hensyn til, hvilken protokol, der skal bruges som standard i klinisk praksis, sagde prof. Chew:

"0/1-timersstrategien kan bruges til at reducere antallet af patienter i akut afdelingerne. Men bedre strategier for det øgede antal patienter, der er "udelukket" med denne metode, vil være påkrævet, hvis vi skal forbedre de samlede resultater. De 12-måneders resultater fra denne undersøgelse vil hjælpe med at bedømme den sande værdi af troponin-test med høj følsomhed i klinisk praksis."

GINA laver online astma-akademi

Som noget nyt har Global Initiative for Asthma (GINA) lanceret et online undervisningsunivers GINA ACADEMY for læger, sygeplejersker, farmaceuter og andet sundhedspersonel, som vil lære mere om at behandle astma med afsæt i GINAs guidelines.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter