Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Xarelto godkendt til akutte medicinske patienter

Den amerikanske sundhedsmydnighed FDA har godkendt Xarelto (rivaroxaban) til forebyggelse af venøs tromboembolisme (VTE) hos indlagte akut syge medicinske patienter.

Med godkendelsen af ​​denne nye indikation kan Xarelto gives til disse patienter, hvis de ikke har høj risiko for blødning, under indlæggelse og fortsættes efter udskrivning i en samlet anbefalet varighed på 31 til 39 dage.

Til dato har FDA givet Xarelto otte indikationer - hvilket er højest for en NOAC - hvoraf seks specifikt er til behandling, forebyggelse og reduktion i risikoen for tilbagefald efter VTE hos en lang række patientgrupper.

"De kliniske fase III-undersøgelser i denne højrisiko-patientgruppe viser os, at Xarelto i en dosis på 10 mg er en effektiv og sikker mulighed for at hjælpe med at forhindre blodpropper," siger dr. Alex C. Spyropoulos, der er professor i medicin på Lenox Hill Hospital, New York, NY.

Patienter med en akut medicinsk sygdom har en øget risiko for blodpropper i op til tre måneder efter udskrivning fra hospitalet, hvor 80 procent af tilfældende sker inden for de første seks uger.

Amerikanske retningslinjer anbefaler i øjeblikket, at akut syge medicinske patienter, der risikerer VTE, får antikoagulantia, typisk injicerbare stoffer, på hospitalet for at beskytte dem mod blodpropper, men fraråder rutinemæssig antikoagulant brug efter at have forladt hospitalet.

Forskning viser, at mange patienter nægter behandling med injicerbare antikoagulantia af frygt, ubehag, angst eller grundet besværligheder.

”Forebyggelse af blodpropper er en vigtig prioritet for læger, der behandler patienter med akutte medicinske sygdomme, og derfor er Janssen glad for, at FDA godkendte brugen af ​​Xarelto til at tackle denne ofte fatale, men alligevel forebyggelige tilstand," siger dr. James List, der er udviklingschef hos Janssen.

"I stedet for daglige injektioner med ældre antikoagulantia, har patienter nu en ny oral behandling, som kan hjælpe med at forhindre blodpropper, både på hospitalet og efter udskrivning fra hospitalet."

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter