Nu skal lungemedicinerne danse med dermatologerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Fem nye europæiske guidelines for behandling af hjertekar-sygdom

I august forelå fem nye guidelines fra ESC, som frem til januar bliver behandlet i de danske arbejdsgrupper - og fra maj 2020 endeligt indarbejdet i den danske nationale behandlingsvejledning.

The European Society of Cardiology (ESC) opdaterer hvert år eksisterende guidelines for forskellige dele af hjertekar-området. Og de nye guidelines vil efter færdigbehandling blive ’endorset’ i den danske nationale behandlingsvejledning for hjertekar-sygdomme – enten som de er fremlagt fra ESC - eller med kommentarer og forbehold tilrettet danske forhold.

Normalt er der mellem to og fem nye, europæiske guidelines om året. I år altså fem nye, reviderede guidelines, som de danske arbejdsgrupper skal tage stilling til.

Ifølge Hans-Henrik Tilsted, læge på Rigshospitalets Hjertemedicinske Klinik og formand for den nationale behandlingsvejledning for hjertesygdomme, drejer det sig i år om følgende fem områder: 

  1. Kronisk Koronart Syndrom
  2. Dyslipidæmi
  3. Akut lungeemboli
  4. Diabetes og hjertekar-sygdom
  5. Supraventikulære takykardier 

Ændringerne vil blive præsenteret af de enkelte fagspecifikke arbejdsgrupper under Dansk Cardiologisk Selskabs på selskabets møde den 9. januar 2020.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter